Seuraa meitä

Ravintola-alan SM-kisat kokoavat huippuosaajat Helsingin Messukeskukseen

AJASSA

Ravintola-alan SM-kisat kokoavat huippuosaajat Helsingin Messukeskukseen

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään Viini & Ruoka -messuilla 24.–25.10. Kyseessä on ravintola-alan ammattilaisten merkittävimmät kisat Suomessa, ja niiden tarkoituksena on nostaa esille keittiön ja salin huippuammattilaisia sekä lisätä ravintola-alan arvostusta ja vetovoimaa.

Kisat tarjoavat alan ammattilaisille mahdollisuuden näyttää taitonsa ja innovatiivisuutensa. Kisakatsomo täyttyy kaksipäiväisen finaalin aikana niin ravintola-alan ammattilaisista kuin ruokakulttuurista kiinnostuneista messukävijöistä. Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.

Viime vuonna Vuoden Kokki -kisan voiton vei Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija -kisan voiton Kirsi Seppänen. Vuoden aikana he ovat päässeet tekemään yhteistyöprojekteja kilpailun kumppaneiden kanssa.

“Edustusvuosi on mennyt hyvin ja mielekkäiden projektien parissa. Vuoden Kokki -kilpailu on merkittävä ponnahduslauta alan ammattilaisille sekä tärkeä esikuvien lähde nuorille alasta kiinnostuneille. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoa ja verkostoitua muiden huippuammattilaisten kanssa,” Kurkela sanoo.

“Kilpailuilla on iso merkitys alan esille nostamisessa – varsinkin saliammattilaisten puolelta. Kokit näkyvät huomattavasti enemmän esimerkiksi mediassa, joten tarjoilijoiden esiin tuominen on hyvä juttu. Myös verkostoituminen on isossa osassa näissä kisoissa, ja kisapäivät poikivatkin monesti uusia yhteistyökuvioita. Kisaajan näkökulmasta tietynlainen itsensä voittaminen ja haastaminen sekä ammattitaidon kehittäminen ovat tärkeitä,” Seppänen summaa.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös